"People will stare. Make it worth their while"

Hai cu mine la cafea…

Acum mi-e buna dimineata,

Imi e cafeaua neagra-n cana alba

Imi e mai amplu versul cu-o silaba

Azi port zambetul drept podoaba,

Acum mi-e buna dimineata!

 

Astazi m-am trezit inspirata…si tare mi-a lipsit sentimentul asta. Mi-a lipsit energia si senzatia aceea de sclipire pe care obisnuiam sa o am inca de la primele ore ale diminetii.

Imi plac diminetile, in special cele de vara, cu miros de cafea si raze curajoase de soare. Astazi e senin, si cerul parca are un joc mai interesant de forme si nuante; ori il vad eu in felul acesta pentru ca sunt intr-un mood bun.

In timp ce imi beau cafeaua pe terasa si scriu pentru voi, realizez ca nu mai observ suficient, nu cum o faceam inainte. Obisnuiam sa imi iau doza zilnica de inspiratie din lucruri marunte, lucruri pe care le observam in jurul meu, trairi simtite de mine ori sterpelite de la altii.

Realizez ca e frustrant sa cauti mereu inspiratia in locuri nepotrivite, sa o fortezi cu orice chip, cand ea e o entitate tare capricioasa, cu nazuri multe si greu de inteles. Dar oare asa sa fie? Sau o privim noi printr-un filtru intortocheat, cand ea de fapt se piteste dupa aerul rece al diminetii, dupa bobocul de trandafir din gradina vecinului, sau dupa lacrima celei mai bune prietene.

Zambesc, constienta fiind ca sufletul meu de artist nu duce singur aceste batalii, iar lipsa inspiratiei macina zilnic minti si idei din domenii felurite. Batalii crude, innecate adeseori in vin sec la ore prea tarzii.

Mai am o ultima gura de cafea, care desi s-a racit, imi trezeste complet simturile. Imi era dor de mine, si ma bucur ca m-am regasit. Aici. Acum.

Tu unde iti gasesti inspiratia?

cafea daiana kir

 

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>